Αχτίδες φωτός σε dark ιστορίες..

Είμαστε μια καλλιτεχνική ομάδα από την Καλαμάτα, κάπως “περίεργη”. Ενώ οι περισσότεροι χαίρονται να φωτογραφίζουν την ευχάριστη πλευρά της ζωής, εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε το αντίθετο. Θελήσαμε να απεικονίσουμε το σκοτάδι. Το σκοτάδι από καλλιτεχνική άποψη. Να ενεργοποιήσουμε τους συμβολισμούς του και να ανιχνεύσουμε τον μύθο μέσα από τις σκιές και τις μορφές που διαμορφώνουν. Καμία μορφή δεν είναι ίδια εκεί που το σκοτάδι αρχίζει να παρεμβαίνει.

Στην ουσία η ευχαρίστησή μας είναι να οπτικοποιούμε μέσω εικόνας λαϊκούς ή αστικούς μύθους που είτε υπάρχουν εξ ολοκλήρου από στόμα σε στόμα μέσω διήγησης, είτε είναι μύθοι-ιστορίες μυστηρίου της καθημερινότητας. Όλοι οι μύθοι είναι εμπνευσμένοι από αληθινά γεγονότα και όλοι κρύβουν μέσα τους μια σκοτεινή αλήθεια.

Μην τρομάξετε με τις λέξεις. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο “ιδιαίτεροι“. Είμαστε όλοι ενήλικες με σώας τας φρένας. Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα.

Όλα ξεκίνησαν το Μάρτιο (2017), όταν στον πιο “περίεργο” από εμάς συνέβη το εξής: Κλείστηκε στη σοφίτα στο παλιό αρχοντικό της γιαγιάς του, ενώ όλοι έλειπαν. Μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, ξεκίνησε να ψάχνει τα πράγματα που υπήρχαν εκεί. Και όλοι μας ξέρουμε ότι ψάχνοντας, ανακαλύπτουμε θησαυρούς. Ένα πλαστικό πόδι κούκλας να εξέχει, ήταν αυτό που του τράβηξε το βλέμμα. Κάνοντας στην άκρη το κιτρινισμένο “πλέον”, από το χρόνο, σεντόνι ανακάλυψε ένα ημερολόγιο με κλειδαριά στον πάτο ενός μπαούλου. Ξεκίνησε να διαβάζει και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Puppet Myth.

καμμένο εστιατόριο

πάρκο ΟΣΕ

παλιά υπόγεια αποθήκη

Γνωρίζεις κάποιον καλό dark μύθο;
Έχεις όρεξη και χρόνο να μας βοηθήσεις;
Ξέρεις κάποια καλή dark τοποθεσία σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία προσβάσιμη χωρίς ανάγκη άδειας;
Θες να μας βοηθήσεις οικονομικά;
Επικοινώνησε μαζί μας, σήμερα!!

© 2017 - 2019, All rights reserved by The Puppet Myth Team