Αστικός Μύθος: Γαλάζιο Ρόδο

Το παλιό Πάρκο ΟΣΕ στην πόλη της Καλαμάτας, κρύβει πολλούς μύθους. Κάποιοι προέρχονται από πραγματικά γεγονότα ενώ άλλοι είναι απλά φαντασία.

Ο μύθος αυτός είναι η ιστορία μιας γυναίκας που σκότωσε έναν τυχαίο περαστικό μία νύχτα σ' αυτό το Πάρκο, στο σημείο που βρίσκονται παλιά κουρασμένα βαγόνια. Οι μόνοι μάρτυρες που μπορούν να μιλήσουν για αυτή την ιστορία.

Μία κρύα νύχτα μία γυναίκα βρισκόταν ακίνητη σ' ένα από τα μονοπάτια του Πάρκου. Σαν να περίμενε κάποιον ή κάτι. Το πρόσωπό της ήταν αγριεμένο. Κρατούσε μία τσάντα του σούπερ μάρκετ και ήταν ντυμένη στα μαύρα. Ένας τυχαίος περαστικός την πλησίασε και της ζήτησε το όνομά της. Τότε αυτή τον κοίταξε με ένα απόκοσμο βλέμμα αλλά δεν είπε κάτι. Ο περαστικός δεν έμεινε παραπάνω. Μόλις είδε αυτό το άδειο βλέμμα έφυγε.

Περίπου μετά από μία ώρα ένας δεύτερος περαστικός την πλησίασε. Φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι και τζιν παντελόνι. Ρώτησε τ' όνομά της. Εκείνη Χαμογέλασε κι έβγαλε έναν μπαλτά από τη τσάντα της και με μία απότομη κίνηση τον κάρφωσε στο στήθος του. Πέθανε ακαριαία. Τότε η γυναίκα αυτή άρχισε να περπατά χαμογελαστή μέσα στο πάρκο. Κρατούσε στα χέρια της το αιματοβαμμένο μπλουζάκι του νεκρού περαστικού. Όσοι είδαν τον περιστατικό ή αυτή να τρέχει έτσι, έτρεξαν να φύγουν μακριά της και ίσως κάποιοι από αυτούς πήραν τηλέφωνο την αστυνομία.

Η αστυνομία την βρήκε να στέκεται σ' ένα από τα παλιά βαγόνια μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ κρατώντας στο χέρι της ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο. Δεν μίλησε ποτέ. Κανείς δε γνωρίζει αν ήξερε το τυχαίο περαστικό. Κανείς δεν έψαξε να τη βρει, κανείς δεν έμαθε ποια είναι. Τα media την αποκάλεσαν με το παρατσούκλι: Γαλάζιο Ρόδο (τριαντάφυλλο).

Κανείς δε γνωρίζει πια αν ζει ή που μπορεί να βρίσκεται τώρα πια. Αλλά κάποιοι τυχαίοι περαστικοί, που περπατούν μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ κάθε χρόνο στις 12 Μάρτη, λένε πως βλέπουν μία γυναίκα που κρατά ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο να περιφέρεται χαμογελαστή και γεμάτη ικανοποίηση. Ίσως αυτός ο μύθος να είναι απλά κομμάτι της φαντασίας μας ή ίσως να είναι κομμάτια αλήθειας πλασμένα σαν μύθος. Κανείς δεν είναι σίγουρος, ακόμα..

Φωτογραφία: Μιχάλης Παξιμάδης + Γιώργος Τσαπόγας
Ιδέες: Αντώνης Σκλήρης
Μύθος, Τυχαίος περαστικός: Γιάννης “ArtMan” Παναγόπουλος
Γυναίκα: Νίκυ Κανδιανοπούλου
Φωτισμοί: Ιωάννα Κελλαράκου + Μπάμπης Δρακόπουλος

Φωτογράφηση: Μάρτιος 2017 // Τοποθεσία: Πάρκο ΟΣΕ, Καλαμάτα, Ελλάδα

Sanatorium in Alonistaina
προηγουμενο Abandoned Place: Σανατόριο Αλωνίσταινας
επομενο Abandoned Place: Ξενοδοχείο Ξενία
Xenia Hotel

Αφησε σχολιο

Απαγορεύεται βάσει GDPR.